Starta en jugger-förening

Lättaste sättet att starta en jugger-förening är med hjälp av Sverok.

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund för nördar i alla former. Jugger, som kommer från en film, går in under deras verksamhetsgren Fantastik.

Har ni en förening under Sverok så kan ni söka deras ungdomsbidrag om ni har en majoritet av ungdomar i er förening. Ni kan även få massa annan hjälp med hur det går till att ha en förening, söka andra bidrag, åka på utbildningar m.m.

För att starta en förening hos Sverok klicka här: https://ebas.sverok.se/uppstart

För att kunna öppna ett bankkonto, söka bidrag och hyra lokaler för träning så behöver ni registrera er förening hos Skatteverket och kommunen.

Skatteverket

Skicka in denna blankett så får ni ett organisationsnummer för att kunna öppna bankkonto och söka bidrag.
https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/sjalvservice/blanketterbroschyrer/blanketter/info/8400.4.39f16f103821c58f680007104.html

Ni kan även skicka in denna blankett som gör att ni slipper deklarera i fem år framåt.
https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/sjalvservice/blanketterbroschyrer/blanketter/info/2501.4.39f16f103821c58f680006532.html

Kommunen

När ni fått ert organisationsnummer så kan ni registrera er hos er kommun för kunna boka lokaler för träningar inomhus och dylikt. På din kommuns hemsida finns information för hur ni går tillväga. Har ni svårt att hitta den, ring deras växel och fråga.