Weblog

Jugger på SVTsport

on måndag, 26 juni 2017. Posted in Jugger

por rwplakSom ordförande i Sjufio vill jag gärna ta ställning till reportagen om jugger på SVT sport i Sportspegeln den 25 juni (titta på avsnittet här).  Det är fantastiskt att jugger nu visas även på SVT, och vi alla hoppas att det tänder intresse i många för att spela sporten.

Något som inte kanske pekas ut så mycket i avsnittet är att jugger passar också väldgt bra till idrottare – faktiskt är jugger utmärkt som idrott: Den passar väldigt bra till både de som älskar singelsporter som idrottsfäktning och till de som gillar spela lagsporter som Rugby eller innebandy. 

Jugger ser nog ovanligt ut som det är. Därför satsar vi  i vårt pressarbete mycket på styrkor och mångfald av jugger och hittills lyckades rätt så bra. I ljuset av SVT:s avsnitt är det bra att påminner sig dock att jugger inte alls är bara något för datorspelare som inte kan eller vill göra någon annan sport. Även för de som har inte kunna hitta sitt sport är jugger en fantastisk chans för att komma igång och lära känna andra människor. Och vi älskar nördiga grejer som ovanliga  matchtröjor och matchsånger, såklart!

Men jugger inte bara passar till osportsliga människor: Tävlingar är väldigt idrottsliga. De som tränar bra kommer att vinna fler poäng. Taktik och strategi gör skillnad. Kolla bara i avsnittet vem spelar jugger på Järnsvenskan –  de flesta från Irland, Tyskland, Lettland och Sverige ser inte ut som datorpotatisar, eller hur. Kort sagt: Jugger är ingen "tärningssport" eller livespel men kan fascinera både idrottare som icke-idrottare.

Sedan jag har tagit jugger med mig till Sverige, Järnboås, år 2012 är mitt mål att skapa jugger som den redan spelas i internationella juggersamhället, sportslig, unik; samtidigt ovanlig, rolig och inkluderande. Med ärlighet och fair play inblandade. Välkomna att prova på.

/Ruben, ordf., skapare av jugger i Sverige ("Jugger zero"), skapare av berlinska laget Falco jugger och författare.

Jugger på Bergslagsspelens sommarlägret

on söndag, 18 juni 2017. Posted in Jugger

Bergslagsspelens sommarlägret på Finnsjöstrand 2017 har Järnboås IF igen kunna uppvisa jugger till många barn mellan 8 och 12 år. Flera även önskade att kunna spela varje dag ... Roligt!

jugger på Bergslagsspelens sommarlägret

Järnsvenskan 2017

on måndag, 05 juni 2017. Posted in Jugger, Internationella, Turneringar

Järnsvenskan 2017 har blivit en stor succé. 19 lag från Tyskland, Irland, Lettland och Sverige har tävlat mot varandra. Vinnaren har blivit Wild Geese från Ireland, ett lag som var med varje gång från andra juggerturneringen i Sverige, Järnsvenskan 2014. Svenska lag hamdade på plats 13-19.

Så snart vi får rapporten från arrangören Juggerklubben Bergslagstrollen, som har gjort samordning av Järnsvenskan för första gången det här året, återkommer vi med tabell och detaljer om turneringen.

Miniturnering den 12 mars: Hunters är vinnare

on onsdag, 15 mars 2017. Posted in Jugger, Turneringar

Hunters Frövi har vunnit lilla turneringen den 12 mars i Stadsskogsskolan Lindesberg. Juggerklubben Bergslagstrollen och Järnboås Järnfalkar, andra som hade det litet svart att komma igång i första matchen, mötte laget och hade en både rolig och spännande tid tillsammans. 

Det är väldigt roligt att vi kan nu även spela små turneringar inom Sverige istället av bara matchar mellan enskilda lag. Vi ser framat till nästa turneringen!

1703turnering deltagare

Årsmöte den 3 mars

on onsdag, 22 februari 2017. Posted in Träning och lag i Sverige, Jugger

Svenska juggerförbundet kommer att hålla sitt årsmöte den 3 mars kl 16.30 i Järnboås gympasal. Vi kommer att prata bl. a. om Järnsvenskan 2017 och utvecklingen av jugger i framtiden.

Efter mötet bjuder Järnboås IF till juggerträning.

Järnsvenskan 2016: 110 spelare, 5 länder, 7 band, stor succé

on fredag, 10 juni 2016. Posted in Jugger, Internationella, Turneringar

Från huvudsamordnaren Jaktfalkarna AB:
"3 Cities blir vinnare"
Järnsvenskan 2016 i Järnboås har blivit ett stort succé. Över 110 spelare i 14 lag från 5 länder har tävlat mot varandra. 7 musikband har kommit till Järnboås har framträtt. Nästan 150 hamburgare har sålts av Bygdegårdsföreningen, pengar som bidrar för att hålla historiska mötesplatsen i form.
Vinnare av en av den mest internationella juggerturneringar är 3 Cities med spelare från Hamburg och Heidelberg, Tyskland; bland annat folk som har smaordnat den allra första juggerturnering i världen i Hamburg i 1995.

– Keep doing tournaments and we will keep coming to your beautiful land säger Seamus Cassels, Wild Geese juggerlag Irland.

Placering:

1 Silver Horde
2 Gallowglass
3 Orange Flying KuschelKühe
4 Wild Geese
5 Euere Lieblingsberliner
6 Keilermischlinge
7 Flying Juggmen
8 Berkeley Riot
9 Desert Wolves
10 Nordische Sport Amateure (NSA)
11 Järnboås Järnfalkar
12 G-Hill Boars
13 Juggerklubben Bergslagstrollen
14 Juggerklubben Bergslagstrollen

 

Jaktfalkarna AB har gjort ett först filmklipp, flera kommer att följa:

Och Christian Flügel har tagit fina bilder.
Järnsvenskan 2016

Järnsvenskan 2016: Dela videon

on onsdag, 01 juni 2016. Posted in Jugger, Internationella, Turneringar

Här kommer filmklippet innan Järnsvenskan 2016. Dela gärna.

Skapades med stöd av Jaktfalkarna AB (CC nd-by 3.0).

<<  1 [23 4 5 6  >>  

| Om oss | Press | Böcker, bloggar, bilder | GDPR,privacy policy/impressum | Kontakta oss |
Svenska Juggerförbundet, org. nr. 802475-5566, 2014 ff.

Design, symboler, logga & anpassad kod av Uvbo i Bergslagen
baseras på shape5 | Vertex